Potraga za najjeftinijim gumama

Najjeftinije gume

Promjena guma na autu zadaća je koja nas zadesi barem dva puta godišnje – s velikim vremenskim promjenama u proljeće, prije ljeta, i na jesen prije zime. Bez obzira odlučujete li se riskirati i veći dio godine provesti s ljetnim gumama s lancima na automobilu, mijenjate li sve ili samo gume na pogonskim kotačima, svaki vlasnik automobila barem dva puta godišnje gumama mora posvetiti pozornost. Stoga, potpuno je opravdano za svoje vozilo pronaći najoptimalniju moguću kombinaciju koja uključuje sigurnost i kvalitetu vožnje, ali je i pogodna s novčanje strane stvari. Stoga su najjeftinije gume ono što mnogi traže kada moraju kupiti nove gume.

Prosječna cijena

Cijene guma variraju, s obzirom na to gdje ih tražite, ali i što je sve uključeno u cijenu. U pravilu, na Internetu gumu za auto možete naći već po cijeni od oko nekoliko stotina kuna po gumi za ljetne, ili nešto malo više po gumi za zimske uvjete (bez montaže), pa sve do oko tisuća kuna po gumi za cjelogodišnje auto gume. S obzirom na taj raspon cijena, koji je poprilično širok,

Najjeftinije gume

lako se izgubiti u velikoj količini podataka i na kraju se odlučiti za opciju koja nije novčano najbolja za danu kvalitetu. Tako tražanje najjeftinije gume, odnosno najjeftinije opcije koja u sebi skriva sve dodatne pogodnosti koje su potrebne za sigurnu vožnju, iziskuje nešto truda i vremena, malo planiranja, ali naravno i želju za istraživanjem. Nešto vremena provedenog u pretrazi informacija moglo bi vam se, na kraju, višestruko isplatiti (u poprilično doslovnom smislu).

Sakupljanje informacija

Prije no što uopće počnete tražiti najjeftinije gume za vaše vozilo, bitno je da znate što točno tražite. U pravilu, izmjenjivanje ljetnih i zimskih guma najbolja je opcija, jer su gume tipski prilagođene da bi odgovarale određenim vremenskim uvjetima i uvijek pružale dobro prianjanje cesti. Ipak, opcija guma za vremenske uvjete nudi najmanje brige oko zamjene.

Najjeftinije gume

Cjelogodišnje gume, iako prvotno nešto veća investicija, jeftinija su opcija od kupnje zimskih i ljetnih guma, a proizvođaći tvrde kako su savršena kombinacija ljetnih i zimskih guma, koja odlično funkcionira u svim vremenskim uvjetima. Kada se odlučite za vrstu gume, bitno je saznati i veličinu koja vam je potrebna. Slično kao i kod kupnje cipela, nisu sve gume iste veličine niti istih svojstava. Potrebnu veličinu lako možete saznati čitajući natpis na boku guma koje su već na autu. Natpis otkriva sve potrebne podatke koji su vam bitni pri kupnji novih guma za vaš auto.

Traženje savršene gume

Jednom kada ustanovite sve podatke koji su potrebni, vrijeme je da se bacite u potragu. Jedan od najboljih prijatelja u ovom poslu svakako će vam biti Internet. Već i jednostavna pretraga „gume za auto“ nudi niz različitih rezultata, s velikim izborom guma po raznim cijenama. Ipak, najbolji pomagači u potrazi za najjeftinijim gumama su web servisi koji umjesto vas uspoređuju cijene različitih dobavljača te vam te rezultate serviraju na listi od najjeftinijih do najskupljih.

Također, provjera lokalnih servisa i vulkanizera također može uroditi plodom, s obzirom da manji prodavaći kod nas još uvijek rijetko imaju ažurirane web stranice na kojima možete pronaći iole relevantne podatke, pa se često više isplati cijene provjeriti osobno. Također, živite li u pograničnom području, najjeftinije gume valja potražiti i preko granice, jer su cijene u stranim državama često i više no konkurentne.

Kupnja i montaža

S obzirom na to gdje pronađete najjeftiniju opciju, svakako provjerite što je sve uključeno u ponudu. Web servisi recimo Silux, preko kojih možete naručiti gume koje za nekoliko dana dolaze na vašu adresu, cjenovno su vrlo konkurentne, no često ne uključuju nikakvo riješenje za montažu, čiju cijenu također treba uzeti u obzir. Ipak, takva vrsta kupnje je jednostavna te ju možete obaviti iz udobnosti svog doma, što je nekima zasigurno plus.

Mnogi vulkanizeri i servisi nude jeftiniju montažu kupite li gume kod njih, pa iako se možda ne radi o najjeftinijim gumama, cjelokupna cijena ista je ili čak niža od opcije kupnje guma i zasebnog plaćanja montaže. Također, rasprodaje i akcije česte su za vrijeme sezonskog promjena guma pa se preporučuje provjeriti postoji li kakva akcija u blizini, dok se ponekad niže cijene mogu pronaći upravo izvan sezone, kada prodaja stagnira. Na kraju, u potrazi za najjeftinijim gumama važno je, osim financijskog, obratiti pozornost i na sigurnosni aspekt jer niti jedna jeftina opcija nije vrijedna ugrožavanja svog, života suputnika i drugih sudionika u prometu.

Iz iste kategorije:

Related Posts