Olakšajte si čišćenje auta uz korita za prtljažnik

Korita za prtljažnik automobila

Čist i uredan automobil ponos je mnogih  vlasnika. Ipak, imate li kućnog ljubimca kojeg želite voditi u razne avanture ili pak uživate u raznim, ne tako urednim avanturama osobno, ponekad je teško održati čistoću u samom autu. Tu ponajviše nastrada prtljažnik, a njegovo čišćenje može biti itekakav problem.

Stoga vam je na raspolaganju vrlo koristan dodatak u obliku korita za prtljažnik koji će vam olakšati čišćenje i održavanje.

Rješenje za više čistoće u automobilu

Korita za prtljažnik automobila odlična su ideja ako se često susrećete s prljavštinom u prtljažniku. Bez obzira radi li se o mrvicama, blatu ili pak vodi, korito za prtljažnik zaštitit će vas od svih vrsta nereda. 

Različite vrste korita za prtljažnik
Korita za prtljažnik

Većina prtljažnika obložena je tekstilnim materijalom koji je mek i ugodan na dodir, no veoma nezgodan na čišćenje. Iako je djelomično otporan na vodu pa se neće smočiti od nekoliko kapi, ako u klasičan prtljažnik ostavite mokre i blatne stvari, dugo ćete se boriti ne samo sa sušenjem već i sa uklanjanjem blatnih mrlja sa njega. Upravo radi toga, korita za prtljažnik najbolje su rješenje za njegovo održavanje.

Odaberite najbolju opciju za svoj automobil

Postoji nekoliko vrsta korita za prtljažnik. Većina je napravljena od gume, slične onoj na tepisima za auto, koja ne propušta vodu te je otporna na:

  •  grebanje
  •  kidanje
  •  trganje
  •  visoke temperature

Najveće razlike zapravo su u visini stranica korita korita za prtljažnik. Ta će visina odrediti koliko vode se može zadržati u njemu. Ako ga koristite samo kako biste se zaštitili od prljavštine, primjerice ako u prtljažniku prevozite prašnjave ili blatne stvari, onda je model s niskim stranicama sasvim dovoljan. Ipak, ako postoji šansa da će nešto u prtljažniku propustiti vodu, onda se radije odlučite za nešto više stranice.

Različite vrste korita za prtljažnik

Ovisno o tome od čega želite zaštititi prtljažnik, na odabir vam se nude i PVC korita za prtljažnik koja djelomično mogu biti prekrivena gumom koja sprječava klizanje. Ona su strukturirana pa nije važno ako ne prekrivaju površinu cijelog prtljažnika te mogu imati više stranice i zadržati više vode.

Video: Tipska korita za prtljažnik

S druge strane, gumena korita za prtljažnik najbolje je izraditi po mjeri, s obzirom da se stranice moraju moći na nešto osloniti. Izrada generalno nije skupa i ne traje dugo, pa lako možete biti zaštićeni od prljavštine u prtljažniku.

Iz iste kategorije:

Related Posts