Akumulator je glavni pokretač automobila

Redovito provjeravajte napunjenost akumulatora

Kao što je ranije navedeno, akumulatori za auto se s vremenom prazne. Brzina tog pražnjenja ovisi o više parametara, ali tri se mogu izdvojiti:

  • Učestalost vožnje
  • Količina električnih uređaja
  • Nakupljena prljavština

Naravno, što se češće vozite, akumulator u vašem autu će se brže prazniti i ranije ćete ga morati zamijeniti. Osim toga, imate li neki auto novije generacije, onda je on vjerojatno natrpan raznim električnim uređajima. Iako svi oni izgledaju zanimljivo, logično je da oni traže svoj izvor napajanja. A što ih je više, bit će potrebno više napajanja te će prije doći do pražnjenja.

Nakupljena prljavština na vanjskim dijelovima akumulatora također može utjecati na njegovo brže pražnjenje. Zato je potrebno i na to ponekad obratiti pažnju i očistiti vanjske vidljive dijelove.

Sve popularnija kupnja akumulatora online

Iako će se neki vozači odlučiti za kupnju akumulatora u lokalnim trgovinama s autodijelovima i opremom, ponajviše zbog činjenice da će im često prodavači izaći u susret i odmah ih ugraditi, mnogi drugi se radije odlučuju za online kupnju. A glavni razlog za to je niža cijena, koja je mnogima dovoljno dobra prednost da akumulator za svoje vozilo potraže u nekoj od brojnih web trgovina s autodijelovima.

Što još može utjecati na brže pražnjenje akumulatora

Vrlo česta situacija koja utječe na brzo pražnjenje akumulatora, a ponekad i na potpuno pražnjenje je ostavljanje nekog elektroničkog uređaja upaljenog duže vrijeme ili kvar nekog takvog dijela na autu.

Iz iste kategorije:

Related Posts