Nekoliko savjeta za vaš akumulator u hladnim danima

Živite li u velikoj kući? Onda dobro znate, da je prije zime potrebno srediti neke stvari, kako bih se mogli grijati, dok temperature padnu ispod ništice – kupiti ulje ili neko drugo gorivo, provjeriti peć dali radi i ostale sitnice. Eto, točno tako je i kod vašeg automobila – zima je vrijeme, kad ljudi najčešće dođu do auta, sjednu u njega, žele ga upaliti, a on ne daje znakove života.

Ako imate barem malo znanja o tim stvarima, onda je sasvim logično, da ćete najprije provjeriti, dali je sve u redu sa vašim akumulatorom. Ako ste ugotovili da nije, onda niste dovoljno brinuli o njemu, kad su se spremali prvi zimski dani.

Akumulatori zimi

auto-akumulator

Pitate se sada, kako možete paziti na vaš akumulator, da vas on ne bih iznevjerio? Ovdje je nekoliko savjeta, koji će vam sigurno koristiti – za početak je sigurno vrlo bitno, da radite redovitu kontrolu. Ako na primjer primijetite, da kontakti, na kojima se nalaze kleme nisu baš čisti, očistite ih, to će pomoči kod boljeg punjenja, pa će tako sve skupa izdržati puno dalje. Sljedeća kontrola je kontrola elektrolita – ako ih nema dovoljno, onda morate doliti nekoliko destilirane vode i tako ćete opet za neko vrijeme odgoditi poteškoće sa vašim automobilom. I naravno, za kraj uvijek pazite, kako ne bih u vašem automobilu radile neke naprave, koje bih bez razloga trošile energiju – nešto takvo su na primjer zaboravljena svijetla, zaboravljen radio, razni alarmi ili nešto drugo slično.

Sve gore napomenute stvari koristiti će vašem automobilu i naravno vašem džepu, ako pak pored svega toga dođe do situacije, da vaš akumulator više ne radi, morat ćete nabaviti novog. Imate li dovoljno znanja, možete ga zamijeniti sami, ali kod mijenjanja uvijek pazite na dvije stvari – prva je električka energija, koja bih mogla biti opasna, ako dođete sa njom u dodir i druga stvar, koja bih vam mogla naštetiti, a to je kiselina, koja se uvijek nalazi tamo negdje, kad radite te stvari. Pa tako, ako niste najbolji u mehaničkom poslu, odite radije do nekog stručnjaka, koji poznaje nove tehnologije, koje se danas nalaze u automobilima, te će vam sve to zamijeniti vrlo jednostavno i brzo, a ni troškovi takve zamjene neće biti baš veliki i enormni.

Želite saznati više o tome što su i zašto se koriste retrovizori? Pročitajte naš članak tako da slijedite linku.

Katalizator je obavezan dio svakog automobila. Katalizator je dio ispušnog sustava koji poboljšava taj cijeli sistem tako što nas štiti.  Čitajte više …

Iz iste kategorije:

Related Posts