Ručna ili automatska – kakvu klimu kupiti?

Klima u vašem automobilu

Kad kupujete novi automobil, najviše puta u njemu gledate, koliko ima prevoženih kilometara, kakva je njegova karoserija, kako je sačuvan iznutra i koliko i kakvu ima dodatnu opremu. Kako ide tehnologija naprijed, tako u automobilima možete dobiti uvijek više – radio je danas već serijska oprema, isto tako već i ABS sistem za kočenje, električka stakla i mnogo drugih stvari.

Naravno, u novim automobilima dobivate i klimu, a u starima još se vam može desiti, da nađete kakav auto, koji je još nema. Baš zbog toga je dobro znati, kakva je razlika između automatske i ručne klime, da ćete se znati odlučiti, ako ćete morati birati između njih.

auto-klima

Ako trebate servis klime i rezervne djelove, prečitajte više ovdje: https://www.silux.hr/proizvodi/rashladni-sustavi.

Prije dugo godina, u automobilima više ili manje nije bilo klima, a zbog razvoja tehnologije, počeli su ih ugrađivati. Na početku više ili manje ugrađivali su samo ručne klime, gdje nemate točnog pogleda na temperaturu u automobilu, već je sami određujete kako vam je volje. Jer je tehnologija išla naprijed, počele su se izrađivati automatske klime, na kojima možete odrediti točnu željenu temperaturu, i klima nakon toga sama odredi jačinu puhanja zraka i njegovu hladnoću. Na takav način u automobilu imate uvijek istu temperaturu. Koja je sada bolja? Naprednije je sigurno automatska, a jeftinija sigurno ručna – konačnu odluku o odabiru prepuštamo vama.

Ako ste u kupnji za auto tepisi onda pročitajte naš članak na tu temu.

Iz iste kategorije:

Related Posts