Kvalitetne gume dostupne na internetu

Ljetne gume

Kao jedan od najvažnijih auto dijelova ističu se gume koju su ujedno i jedina dodirna ploča automobila i asfalta. Imajte na umu da neovisno o tome koliko dobar auto vozite, ako imate loše gume riskirate nezgodu. One su u izravnom dodiru s kolnikom i ovisno o vremenskim uvjetima imaju drugačije sposobnosti.

Po kišnom vremenu povećava se vrijeme zaustavljanja, a isto tako ovisno o tome koliko je guma izlizana mijenja se i njena sposobnost kvalitetnog prianjanja uz cestu. Zbog toga pročitajte nastavak ovog teksta i saznajte na što sve utječu automobilske gume, te kakva je razlika između ljetne i zimske gume.

Zbog čega su dobre gume važne?

Već u uvodu napisali smo o tome kako su gume veoma važne, a u nastavku ćemo napisati nekoliko stvari na koje utječe kvaliteta gume. Naravno i razni drugi auto dijelovi su veoma važni, poput kvalitetnih kočnica, motora, ovjesa i raznih ostalih mehanizama, no gume su u izravnom dodiru s tlom i bez dobrih guma auto ne može biti siguran.

Ljetne gume
Ljetne gume MICHELIN Agilis 51 215/60R16C 103/101T

Gume (zimske i ljetne gume) najviše utječu na to koliko će vam auto dobro držati cestu, te koliko će se brzo zaustaviti uslijed naglog kočenja. One su glavna stvar kod sprečavanja klizanja automobila, no morate imati na umu da nevažno koliko kvalitetne gume imate, za vrijeme loših uvjeta morate maksimalno prilagoditi vožnju uvjetima.

4 season auto gume

Jedne od najpopularnijih guma su naravno 4 season gume koje većina ljudi kupuje zbog njihove mogućnosti vožnje za sva 4 godišnja doba. One su upravo zbog toga najjeftinije i ne moraju se svakih pola godine mijenjati.

Kako bi se ravnoteža u svemiru izjednačila, one moraju imati i svoje negativne strane, a to je loše performanse. Naime ove gume pružaju najlošije iskustvo za vrijeme vožnje, jer nisu namijenjene ni za ekstremne ljetne ni zimske uvjete.

Iz iste kategorije:

Related Posts