Gumeni tepisi za auto pojednostavit će održavanje automobila

Gumeni tepisi za auto pružaju mnoge prednosti

Tepisi za auto veoma su bitni ako vam je u autu važno održati red i čistoću. Gotovo svaki automobil danas dolazi s gumenim tepisima savršeno iskrojenim upravo za taj model. No, ako vam se oni iz nekog razloga ne sviđaju ili vam pak ne odgovaraju, također ih možete naručiti ili pak kupiti u trgovinama. 

Gumeni tepisi za auto pružaju mnoge prednosti nad tekstilnim tepisima, iz kojeg su razloga i najpopularnije rješenje za sve tipove automobila. Osim u samoj kabini, gumenu zaštitu također možete imati i u prtljažniku, za uredniji i čišći auto koji manje morate održavati.

Raznolikost izbora za automobil

Gotovo svaki automobil danas ima barem neku zaštitu u prostoru za noge, bilo da se radi o gumenim površinama koje se mogu koristiti priručno ili o tekstilnim ili gumenim tepisima za auto koji se dodatno umeću u prostor za noge. Tepisi se odlična opcija za sve,  bilo da se autom vozite samo po gradu i ne prevozite blatne, mokre ili prljave stvari. 

Univerzalni gumeni tepisi za auto
Gumeni tepisi za auto su vrlo jednostavni za održavanje

Ako ništa drugo, gumeni tepisi za auto pomoći će vam vodu i blato tijekom kišnih perioda te snijeg i bljuzgu zadržati na jednom mjestu koje je lako očistiti, tijekom vožnje. S druge strane, osim unutrašnjeg prostora, u svom automobilu zaštititi također možete i prtljažnik, i to uz gumeno korito prtljažnika!

Kvaliteta dodataka za automobil

Iako su tekstilni tepisi generalno smatrani luksuznijom opcijom, činjenica je ipak da se oni ne mogu koristiti jednako lako i u svim situacijama kao i automobilski gumeni tepisi. Prije svega, razlog tomu je što tepisi napravljeni od tekstila, osim ako nisu visoke kvalitete, upijaju barem dio tekućine koja se na njima nalazi, što znači da kod velike vlage, a i ovisno o tekućini mogu početi stvarati neugodne mirise.

Kod onih gumenih takve brige nema jer guma kao materijal nije:

  •  porozan
  •  ne upija vodu

To znači da tepih možete prebrisati ili ako je tekućine više, možete je čak i istresti s tepiha. Osim toga, gumeni auto tepisi jednostavno se mogu oprati od svake prljavštine vodom, a mrvice s njih također se lako mogu otresti.

Zaštita od blata i prljavštine

Ako mnogo vremena provodite u prirodi, onda sigurno znate koliko je teška borba s blatom tijekom većeg tijela godine. Auto je veoma lako uprljati, pogotovo ako ne pazite na to što sve dotičete i na što naslanjate blatne predmete i stopala. 

Novi gumeni tepisi za auto
Gumeni tepisi za auto su odlična zaštita

Kvaliteteni gumeni tepisi za auto čišćenje će ipak učiniti mnogo lakšim. S obzirom da se mogu prati u vodi, bez deterdženata, za samo nekoliko minuta vaš blatnjav auto može izgledati potpuno čisto i uredno. Prenosite li pak razne prljave i blatnjave stvari ili pak sa sobom imate kućnog ljubimca koji obožava nered, onda je gumeno korito prtljažnika također dodatak o kojem trebate razmisliti!

Mnoštvo različitih modela auto tepiha

Na umu također treba imati kako postoji mnoštvo modela auto tepiha. Za prvu ruku mogu vam poslužiti i univerzalni gumeni tepisi za auto, koji često dolaze u modelima s iscrtanim linijama koji će vam pomoći skratiti ga da bude prilagođen vašem automobilu. S druge strane, modele koji odgovaraju vašem autu također možete potražiti i u trgovinama s autodijelovima ili pak na auto otpadu. 

Tipski gumeni tepisi Gledring

Novi gumeni tepisi za auto nešto su skuplji od onih rabljenih, no osim ako rabljeni na sebi nemaju vidljiva oštećenja, kvalitetom su isti. Na kraju, za one koji žele personalizirane automobilske gumene tepihe, treba napomenuti kako se oni također mogu izraditi i po mjeri, prema vašim vlastitim željama.

Gumeno korito prtljažnika

Gumeno korito prtljažnika za auto odlična je ideja za sve koji svoj prtljažnik žele dodatno zaštititi od prljavštine ili oštećenja. Prevozite li u svom prtljažniku često prtljagu koja je mokra, blatna ili prljava, automobilsko gumeno korito prtljažnika odličan je način da si smanjite količinu čišćenja koje je potrebno. 

S druge strane, ono također može biti i dobar dodatak za prevoženje kućnih ljubimaca koje sa sobom vodite u avanture, jer će na jednom mjest zadržati:

  •  pijesak,
  •  blato,
  •  vlagu 
  •  ostalu prljavštinu

Gumeno korito prtljažnika također je dobro imati i ako prevozite oštre predmete koji kod stavljanja i micanja iz prtljažnika ili pak tijekom vožnje mogu uzrokovati štetu. Guma je također otporna i na kiseline i jake kemikalije, pa je kvalitetno gumeno korito prtljažnika odlična zaštita i od te vrste mrlja i oštećenja, pogotovo kada se radi o ulju i kiselini.

Iz iste kategorije:

Related Posts