Auto tepisi pomažu u lakšem održavanju unutrašnjosti

Bilo da ste auto fanatik ili obožavatelj urednosti, sigurno vas izluđuju neuredni, prljavi automobili. No svatko tko je u životu pokušao očistiti unutrašnjost automobila može vam reći kako oni nisu pretjerano zgodni za čišćenje – skučen prostor, loše osvjetljenje i mnogo malih i teško dostupnih kutova čine ih noćnom morom za održavanje. Zato su tu auto tepisi, koji barem djelomično čine čišćenje prljave unutrašnjosti automobila lakšim poslom. Iako se standardno mogu pronaći u opremi svakog automobila, to ne znači da ih ne možete mijenjati i prilagoditi svojim potrebama.

Razni materijali za razne prigode

Obzirom na to kakvi su vremenski uvjeti vani i koje je godišnje doba, neki auto tepisi mogu biti bolji od drugih. Gumeni auto tepisi bolji su za kišnije dijelove godine, kada ima puno vlage i snijega te se u automobil unosi puno blata i prljavštine. Mrlje od soli koja se posipa po ulicama i unosi na cipelama u automobil zasigurno je lakše oprati s gumene podloge za vrijeme pranja auta, nego s meke unutrašnjosti automobila. S druge strane, tekstilni auto tepisi pogodniji su za ljetne mjesece, jer se gumeni tepisi za auto mogu neugodno zagrijati što vožnju može učiniti manje lagodnim iskustvom za sve koji auto tepihe dotaknu golim stopalom.

Veličina je ipak bitna

Zamjenski auto tepisi koji dolaze s drugih modela automobila mogu biti odlična i relativno jeftina opcija. Ipak, ako su dimenzije zamjenskog tepiha veće od prostora u koji se on stavlja, to može uzrokovati razne probleme. Osim što takav auto tepih neće sjesti na svoje mjesto kako treba, može dovesti i do opasnosti za vrijeme vožnje. Dogodi li se da je auto tepih predugačak ili ako se pomjeri tijekom vožnje, može onemogućiti pravilno pritiskanje papučica što može dovesti do gubitka kontrole nad vozilom – tko bi rekao da jedan auto tepih može biti toliko opasan.

S druge strane, ako je auto tepih manjih dimenzija, može se dogoditi da ne ispuni svoju ulogu do kraja, pa dio prljavštine ipak završi na unutrašnjosti auta. U tom slučaju pripremite se za nešto temeljitije čišćenje ispod sjedala na mjestu za noge unutar automobila – ili jednostavno uložite u auto tepihe ispravnih dimenzija.

Tražite najjeftinije gume za vaš auto? Prije nego kupite nove gume pročitajte naš najnoviji članak na tu temu.

Iz iste kategorije:

Related Posts