Nosači za bicikl omogućavaju vam prijevoz bicikala automobilom

Bicikl postaje sve popularnije prijevozno sredstvo. Mnogi su odlazak na posao automobilom zamijenili biciklom i pokušavaju bicikl koristiti što je više moguće. Stoga ne čudi i što bi rado uzeli bicikle sa sobom i kad odlaze negdje dalje automobilom. S obzirom da su preveliki za vožnju u prtljažniku, jedino rješenje je kupovina nosača za bicikl.

Načini postavljanja

Nosači za bicikl (http://www.withcar.hr/ponuda/nosaci-za-bicikl) mogu se postaviti na tri načina: na krov automobila, na stražnja vrata ili na kuku za vuču. Svi imaju svoje prednosti i nedostatke i svatko mora odlučiti što mu najviše odgovara. Oni koji se montiraju na krov i kuku uglavnom se mogu montirati na sve automobile, dok se oni koji se montiraju na stražnja vrata mogu montirati na kompaktne automobile.

nosaci-za-bicikl

Mnogi se rado odlučuju za opciju prijevoza bicikala na krovu. Oni su jednostavni za montiranje i glavna prednost im je što ne umanjuju vidljivost vozaču. Mnogi proizvođači jamče da se uz pomoć ovih nosača bicikli mogu prevoziti bez ikakvih rizika od ispadanja na brzinama do 150 km/h. Tome u prilog ide i činjenica što se na ovaj način bicikli prevoze u istom smjeru u kojem se kreće i automobil. Na taj način nema dodatnog otpora zraka. A za prijevoz skija upotrebe se nosači za skije.

nosaci-za-bicikl-djelovi

Nosači za bicikle koji se montiraju na stražnja vrata razlikuju se ovisno o modelu automobila pa je na to potrebno obratiti pažnju prilikom kupnje. Automobili se na ovaj tip nosača pričvršćuju suprotno od smjera kretanja automobila. Tako se javlja veći otpor zraka prilikom vožnje. Kako se pri tome ne bi oštetio lim automobila, takvi nosači su dodatno obloženi. Također, moguće je da će vozaču na ovaj način biti smanjena vidljivost straga, ovisno o veličini bicikla.

Nosači koji se montiraju na kuku su nešto skuplji i vjerojatno iz tog razloga nisu toliko popularni. Bicikli koji se prevoze na ovaj način također mogu smanjiti vidljivost vozaču straga.

Serijski nosači za bicikle

Prilikom kupnje automobila neki proizvođači nude mogućnost ugradnje serijskog nosača za bicikle. Doplata za takve nosače često bude i višestruko veća nego naknadna ugradnja klasičnih nosača. Jedan takav tip nosača nudi Opel. Njihov sustav nosača naziva se FlexFix i razlikuje se od drugih zbog toga što se ugrađuje u stražnji branik automobila i moguće ga je po potrebi izvući. To mu je prednost u odnosu na klasične tipove nosača, ali zbog visoke cijene odbija mnogo kupaca.

Prečitajte i kako cerada za auto štiti vaš automobil ispred vanjskih utjecaja.

Iz iste kategorije:

Related Posts