Cerada za auto zaštititi će vašeg limenog ljubimca

Oni koji nemaju tu privilegiju da mogu svoj automobil parkirati u garaži, nikada ne znaju kakva šteta ih može dočekati na automobilu. Najveća šteta može nastati od vremenskih neprilika koje su sve učestalije u zadnjih nekoliko godina. Vijesti o tuči veličine teniskih loptica više nikoga ne iznenađuju.

Ali ona može napraviti veliku štetu na automobilu. Osim toga, automobil parkiran vani podložan je i drugim vanjskim utjecajima. Parkirate li ga ispod drveta, grana se može odlomiti i oštetiti ga. Također, smola s drveća može padati po automobilu i ostaviti neugodne mrlje koje ćete kasnije teško maknuti. Mnogo je situacija u kojima može doći do oštećenja automobila. Želite li ih smanjiti na minimum, razmislite o kupnji cerade za auto.

Dostupna je u nekoliko veličina, a prilikom kupnje prodavač će vas savjetovati koja veličina odgovara vašem automobilu. Veličine koje su dostupne su M, L, XL i XXL. Mogu biti izrađene od raznih materijala, a kao najbolji su se pokazale cerade od komprimirane pjene. One dobro amortiziraju udarce, a na posebno osjetljivim mjestima nalazi se podebljani sloj za još bolju razinu zaštite.

Kako postaviti ceradu?

Ceradu za auto možete postaviti jako brzo. Sa unutarnje strane ima elastične trake koje se na nekoliko mjesta namjeste na automobil. Potrebno se samo uvjeriti da ste ih sve dobro namjestili kako vjetar ne bi otpuhao ceradu.

cerada-protiv-tuce

Nemojte napraviti grešku i krenuti s postavljanjem cerade kada je automobil mokar. U tom slučaju, cerada za auto bi se moglr zalijepiti za njega i prilikom skidanja ostaviti tragove.

Tržište

Ceradu za auto potražite u nekom specijaliziranom dućanu s automobilskom opremom. Cijene variraju ovisno o modelima i neke će možda odvratiti od kupnje. No, ukoliko vam automobil samo jednom bude jače oštećen od tuče, cijena popravka biti će puno veća nego cijena same cerade. Osim klasične cerade, na tržištu se mogu pronaći i tzv. polucerade. Nešto su jeftinije, ali one ne prekrivaju cijeli automobil, već samo krov i prednje i stražnje staklo. To su područja koja su najosjetljivija, ali u slučaju jakog nevremena, ta zaštita ipak neće biti dovoljna. Zato ukoliko već želite zaštititi svoj automobil, radije se odlučite za klasičnu ceradu za auto.

Prečitajte i saznajte u kojim internetskim trgovinama se mogu pronači LED žarulje za auto H4 i po kakvim cijenama.

Iz iste kategorije:

Related Posts