Kategorije
Autodjelovi

Kvalitetna ogledala za auto za bolju preglednost

Na sigurnost u vožnji utječu brojne stvari kojih možda i niste svjesni. Primjerice, za vožnju po lošim vremenskim uvjetima, uz kišu ili snijeg, vrlo je važno imati dobre brisače. Za vožnju u noćnim uvjetima, vrlo je važno imati dobru rasvjetu. A općenito za sigurniju vožnju, vrlo je bitno da imate kvalitetna ogledala za auto. 

To su ona ogledala koja se nalaze u retrovizorima, bilo da je riječ o onima koji sa nalaze sa svake strane automobila ili o onom središnjem retrovizoru u samom automobilu.

Kategorije
Oprema za auto

Cerada za auto i ostala auto oprema

Nakon kupnje svake stvari poseban pritisak na nas stvara njihovo oštećenje i činimo sve korake da ne uništimo tu stvar. Bilo da se radi o mobitelu, laptopu ili pak reketi za tenis, svaka stvar koja je nova daje nam dozu pritiska tijekom korištenja. Taj pritisak posebno je velik kod kupnje novog automobila, koji predstavlja veliki financijski pothvat i nikako nam nije u cilju da se auto ošteti. Tijekom vožnje sami pazimo na to, no kada je automobil parkiran o njegovom oštećenju ovise ostali vozači, prolaznici, te razni vremenski uvjeti ili pak životinje. Garaža je idealno mjesto za parking automobila i bezbrižno spavanje bez straha o oštećenju, no što u slučaju kada živite u zgradi ili nemate garažu u kući?

Kategorije
Autodjelovi

Katalizator je obavezan dio svakog automobila

Automobili su iz godine u godinu sve napredniji. Napreduju na svim poljima, od sve veće snage, boljih performansi, novih naprednih ugrađenih uređaja i ostalog. No, uz razvoj automobila često se vežu i negativne konotacije uz zagađenje okoliša. Normalno je da se tijekom rada motora kroz ispušni sustav u atmosferu ispuštaju razni plinovi.

Kategorije
Autodjelovi

Akumulator je glavni pokretač automobila

Redovito provjeravajte napunjenost akumulatora

Kao što je ranije navedeno, akumulatori za auto se s vremenom prazne. Brzina tog pražnjenja ovisi o više parametara, ali tri se mogu izdvojiti:

  • Učestalost vožnje
  • Količina električnih uređaja
  • Nakupljena prljavština
Kategorije
Autodjelovi

Automobili su sastavljeni od brojnih dijelova

Automobili se mogu promatrati kao jedna velika cjelina. Brojni dijelovi automobila zaduženi su za razne funkcije. Neki su međusobno povezani i zajednički osiguravaju rad brojnih komponenti, primjerice motora kao jedne od najvažnijih komponenti. Neki su pak dio većih sklopova, kao što je karoserija automobila.

Prilikom kupnje novog automobila, mnogi ne razmišljaju previše u autodijelovima. No, prije ili kasnije, doći će do nekog kvara ili ćete jednostavno morati zamijeniti istrošene dijelove. Tek tada će mnogi shvatiti da cijene autodijelova za njihov model možda i nisu baš toliko niske. No, uvijek se možete odlučiti i za one rezervne i na taj način uštedjeti.

Kategorije
Oprema za auto

Univerzalni krovni nosači olakšavaju putovanja

Mali automobil odlična je ideja za svakodnevnu gradsku vožnju, jer ga je lako parkirati bilo gdje te njime bez brige možete manevrirati uskim gradskim ulicama. Ipak, kada se radi o putovanjima, pogotovo imate li veću obitelj, manji auto može postati veliki problem, jer prostora za sve sitnice koje želite sa sobom ponijeti jednostavno nema. 

U tom slučaju, pakiranje često postaje veliki stres, jer za svaku dodatnu stvar morate odvagnuti treba li vam uistinu i ako je odgovor potvrdan, kamo ćete s njom u automobilu. Upravo radi toga, univerzalni krovni nosači za auto odlično su rješenje za vas, jer ćete, bez obzira gdje idete i što prevozite, uvijek pronaći dovoljno mjesta za sve stvari.

Kategorije
Auto

Kvalitetne gume dostupne na internetu

Kao jedan od najvažnijih auto dijelova ističu se gume koju su ujedno i jedina dodirna ploča automobila i asfalta. Imajte na umu da neovisno o tome koliko dobar auto vozite, ako imate loše gume riskirate nezgodu. One su u izravnom dodiru s kolnikom i ovisno o vremenskim uvjetima imaju drugačije sposobnosti.

Po kišnom vremenu povećava se vrijeme zaustavljanja, a isto tako ovisno o tome koliko je guma izlizana mijenja se i njena sposobnost kvalitetnog prianjanja uz cestu. Zbog toga pročitajte nastavak ovog teksta i saznajte na što sve utječu automobilske gume, te kakva je razlika između ljetne i zimske gume.

Kategorije
Auto

Najam kombija najbolja opcija za put

Život nas često vodi kroz razne avanture i vjerujemo da bi vam bilo jako drago osjećati se mirno i lagodno u svakoj od njih. Oni koji vole fleksibilnost i opušteni boravak, te vožnju, znaju da se to ne može uvijek postići osobnim vozilima. Osim što su ograničena veličinom, što je problem i za osobnu potrošnju i za obrte, oni su često i zauzeti od drugih članova obitelji te je tada potrebno raspolagati s nekoliko vozila odjednom. To naravno ne mogu svi, stoga je najam kombija odlično rješenje za putovanja ili prijevoz tereta.

Kategorije
Autodjelovi

Bregasta osovina kao jedan od važnih dijelova motora

Automobili su sastavljeni od mnoštva dijelova. Svaki dio ima svoju funkciju i postoji razlog zašto se određeni dio nalazi baš na određenom mjestu. Jedan od glavnih dijelova automobila je svakako motor. Vrlo je bitno da on ispravno radi jer o njemu ovisi kako će se vaš automobil ponašati na cesti.

Stoga je vrlo bitno da svi dijelovi motora ispravno rade i poželjno ih je redoviti provjeravati i servisirati. Jedan od njegovih važnijih dijelova je i bregasta osovina, iako mnogi vozači ne znaju baš puno o njoj.

Kategorije
Oprema za auto

Nosači za bicikle omogućuju vam bicikliranje na svim terenima

Ako ste ljubitelj biciklizma i svaki slobodan trenutak provodite na svom ljubimcu na dva kotača vrijeme je da nabavite nosače za bicikle. Možda vam se nosači za bicikle ne čine nužnim da bi uživali u svojem hobiju, oni vam zapravo otvaraju mogućnost bezbrojnih promjena terena i okoline u kojoj vozite bicikl. U stvarnosti to znači da će vam nosači omogućiti upoznavanje novih područja za vožnju biciklom i nošenje bicikla na ljetovanja, izlete i slično.